Festiviteiten voor 150 jaar Lint worden afgelast: “Mogelijk later op het jaar nog een volksfeest”

Het feestjaar voor 150 jaar Lint krijgt een grote domper te verwerken. Alle geplande evenementen voor de drukke maand mei worden uitgesteld of in het slechtste geval afgelast. Er wordt bekeken hoe het feestprogramma er later dit jaar kan uitzien.
Na de vele voorbereidingen begon het Lintse jubileumjaar in januari erg uitbundig met een verjaardagsdrink en de voorstelling van een eigen lied in het gemeentepark. Er zou worden toegewerkt naar een eerste hoogtepunt in mei. Maar het coronavirus beslist er anders over.

“We hebben met het schepencollege beslist om alle festiviteiten van mei uit te stellen naar later dit jaar en sommige activiteiten zullen we moeten afgelasten. Het had het hoogtepunt van ons feestjaar moeten zijn maar we konden niet langer wachten om duidelijkheid te brengen”, maakt burgemeester Harry Debrabandere (N-VA) het slechte nieuws bekend.

Dit betekent volgende maand geen Dag van het Park, verenigingenmarkt, Lintrail, Matination, Meimarkt met een podium voor Lints talent en geen Meifeest. “De organisatoren van Matination, een klein Tomorrowland in ons park, gaven aan dat ze het evenement niet zagen zitten in deze omstandigheden en ook standhouders van onze Meimarkt begonnen af te haken.”

Hoe het nu verder moet met het feestjaar? Dat hangt af van de verdere coronamaatregelen. “In juni hebben we een wielerwedstrijd en enkele wandelingen. We kunnen er nu geen beslissing over nemen. Van de activiteiten in mei kunnen er een paar naar het najaar verhuizen. Een groot volksfeest wanneer de coronacrisis achter de rug is in het najaar, kan een optie zijn. We zullen bekijken wat de mogelijkheden zijn maar we blijven afhankelijk van de opgelegde maatregelen en hoelang ze van kracht zullen blijven.”

Gazet Van Antwerpen

03/04/2020 om 17:13 doorFilip Spoelders